Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Toiminta

Pihlajakotiin muutetaan pääsääntöisesti kotikaupungin/-kunnan sijoittamana, hoitavan lääkärin lähetteellä. Asumisesta suurimman osan maksaa asiakkaan kotikunta, mutta Pihlajakodissa asuminen on myös asiakkaalle maksullista. Palveluyksikössä asumismaksuun sisältyy vuokra, lämmitys, sähkö, vesi, ruoka sekä Pihlajakodin antama tuki.  

 

Henkilökunta

Pihlajakodissa henkilökunta on paikalla arkisin klo 8 – 16.30 / 20.00 ja tukiasunnoissa sovitusti. Viikonloppuisin henkilökunta on paikalla klo 9-14 / 17.30 – 20.00. Tarvittaessa henkilökunta on paikalla myös muuna aikana.

Tämän lisäksi Pihlajakodilla on oma puhelinpäivystys, joka on kaikkien asiakkaiden käytössä 24h/7 päivänä viikossa. 

Pihlajakodin henkilökuntaan kuuluu sairaanhoitajia, lähihoitajia sekä sosionomeja. Lisäksi Pihlajakodissa saattaa toimia lähihoitaja- tai sairaanhoitajaopiskelijoita.

 

Hoito- ja palvelusuunnitelma

Jokaiselle Pihlajakodissa asuvalle asiakkaalle tehdään palvelu- ja kuntoutussuunnitelma, jonka tekemisessä ovat mukana asiakkaan lisäksi Pihlajakodin henkilökunta, hoitava taho (lääkäri / hoitaja) sekä mahdollisesti sijoittavan kunnan edustajat. Suunnitelmassa määritellään ne tavoitteet, joihin Pihlajakodissa asumisella tähdätään. Suunnitelmassa määritellään myös niitä keinoja, joita käyttämällä tavoitteisiin päästään. Suunnitelma tarkistetaan vähintään 2 kertaa vuodessa, ja siihen kuuluu myös arviointiosuus, jonne kirjataan mm. toteutuneet tavoitteet.

 

Viikko – ohjelma

Palvelu- ja kuntoutussuunnitelman lisäksi jokaiselle asiakkaalle tehdään yhdessä asiakkaan kanssa henkilökohtainen viikko ohjelma, jonka tarkoitus on tukea kuntoutumista. Viikko – ohjelma sisältää palvelukodin / tukiasunnon vastuutehtäviä (esim. ruuanlaitto, siivous) sekä sen lisäksi yksilöllisesti suunniteltua toimintaa. Toiminta voi olla joko Pihlajakodin tarjoamia ryhmiä tai Pihlajakodin ulkopuolista toimintaa esim. kolmannen sektorin palveluissa (EMY, Vamos, Hyväkoti tms.).

 

Pihlajakodin järjestämä ryhmätoiminta

Tällä hetkellä Pihlajakoti järjestää toiminnallista ryhmätoimintaa. Ryhmät voivat olla kurssimuotoisia, jolloin niiden sisältö on henkilökunnan suunnittelema. Ryhmät voivat olla myös sellaisia, joiden sisältöön asiakkaat voivat itse vaikuttaa (esim. käsityöryhmä). Ryhmät suunnitellaan koulujen lukukausien mukaisesti kevät- ja syyskaudeksi. Lisäksi kesän ajaksi suunnitellaan omat kesäryhmätoiminnot. Voit tutustua ryhmiimme sivujen ryhmäosioissa.

  

Terveydenhuoltopalvelut

Asiakkaiden terveydenhuolto toteutetaan normaalisti oman kotikunnan terveyskeskuksissa / -asemilla. Tarvittaessa kotikunta saattaa antaa maksusitoumuksen Pihlajakodin sijaintikunnan terveyspalveluihin (Espoo / Kirkkonummi). Psykiatrinen hoito tarjotaan pääsääntöisesti kotikunnan mukaan määräytyvissä erikoissairaanhoidon avopalveluissa, yleensä psykiatrian poliklinikoilla.  

 

Virkistystoiminta

Järjestämme vuosittain koko Pihlajakodin yhteisiä juhlia mm. pikkujoulut, ystävänpäivätanssit, juhannusjuhlat ja vappujuhlat. Näiden lisäksi käymme yhdessä elokuvissa, teatterissa tai konserteissa mahdollisuuksien mukaan. Pihlajakoti saa myös käyttöönsä Barona – areenalta aition, jossa olemme käyneet seuraamassa mm. jääkiekkopelejä sekä konsertteja. Pihlajakodilla on myös kausikortit Espoo United matseihin, näihin asukkaat voivat mennä ohjaajan, omaisen tai ystävän kanssa.